Project BabyBoom

“Kom jongen, eet mijn appels, speel in mijn schaduw en wees gelukkig” – Shell Silverstein

Met het project ‘BabyBoom’ kunnen alle kersverse ouders van iedere nieuwe burger in de gemeente Bergen op Zoom een appelboompje bij ons aanvragen. Heb je geen ruim balkon of tuin? Geen probleem! Maak dan gebruik van één van onze BabyBoomgaarden op een paar plekken in Bergen op Zoom. Zodat jullie je appelboompje kunnen zien groeien, net zoals je kleintje.

Verzorging BabyBoom

Hoera! U heeft een baby en uw baby heeft een Boom! Een Appelboom! De boom vindt het heerlijk als u hem direct plant in uw eigen tuin. Behalve als het vriest natuurlijk. Dan krijgt u ook geen spa in de grond …. Lees hier meer over de verzorging.

Boomspiegels

Wil je jouw appelboom meer weerstand bieden tegen plagen en ziekten. Maak dan een cirkel van grasonderdrukkers rond de stam van bijv. blauwe lelie, knoflook, bieslook en andere looksoorten. Ze lokken nuttige insecten én zijn nog eetbaar ook!

Groene School Oost

Moestuin, bospaadjes, vijver, paddenpoel, boomhut, waterpomp, klimboom. Nee het is geen natuurgebied maar over School Oost. Er miste alleen nog iets. Een appelboom natuurlijk! In oktober zijn wij bij hen geweest om daar een mooie BabyBoom te planten.


Elk najaar een Appelboomfestival. Met muziek en lekker appels eten. Zo kunnen we de kindjes en de boompjes opzien groeien.”

Jolande – De Eetbare Stad


Laten we samen iets moois opbouwen.