Pluktuintjes

Samen zaaien, oogsten, plukken in het stadsparkje bij jullie om de hoek.

Met ons nieuw project ‘pluktuintjes’ willen we stadstuintjes die te weinig aandacht hebben gekregen omtoveren tot smakelijke parkjes voor mens en dier, om de gemeente Bergen op Zoom nog eetbaarder en biodiverser te maken.

Op vrijdag 26 mei om 16.00 uur is deze pluktuin geopend met een flink aantal omwonenden.

Wat is er te oogsten?

Op deze plek gaan we u informeren over wat er te oogsten is uit de tuintjes. Nadat er bij de opening een heleboel naambordjes, in de vorm van een pollepel, door de aanwezige buren bij de planten zijn gezet is het duidelijk wat een grote diversiteit er gecreëerd is. Er is één plantje dat niet te eten is voor mensen. Dit is de Nachtschone. Er komen bloempjes in die ’s avonds opengaan, heerlijk geuren en voedsel zijn voor nachtvlinders.

————————————————————————————-Op de gevel hangt een bord met PLUKTUIN Catharina. Hierop staat een QR-code. Hiermee komt u op deze pagina van onze website.

Op dit moment zijn de plantjes nog klein. Nog even geduld. Wel kun je alvast een stengel bieslook of een paar blaadjes citroenmelisse plukken voor in de salade. Of wat peterselie en dille. Als de bieslook gaat bloeien, zijn de paarse bloemblaadjes ook heerlijk en vrolijk in de salade.

Hoe het allemaal begon in april: