Boomspiegels

‘Het gilde van de appelboom’

Het idee is om de boomcirkel te beplanten met planten die de appelboom helpen en nuttig zijn voor dieren en eetbaar voor mensen. We stellen ons de grootte voor als een cirkel met 3 meter doorsnee. 

Aan de buitenrand komt een cirkel met narcissen. Deze komen elk jaar vanzelf weer terug. 

Tussen die twee ringen kan van alles geplant en gezaaid worden. Oost-Indische kers, dille, witte klaver, lupine, aardbei, chichorei, goudsbloem, kruipbrem.


Tip: Het is handig om een paar stapstenen in het tuintje te leggen. Dan kun je makkelijk alles bereiken. En onder de stenen kunnen allerlei nuttige insecten wonen en schuilen voor de zon. (Let bij de inrichting op wat de zonkant is en zet hier bijvoorbeeld de aardbeien.)

Note: Wat je echt niet moet planten: witte kool, salie, munt, peterselie, lelietje van dalen, maagdenpalm. Deze remmen de groei, hebben een te uitgebreid wortelstelsel of hebben teveel water nodig.

Ga lekker zonder handschoenen in je tuintje werken, met je handen in de aarde. Hierdoor wordt het gelukshormoon in je lichaam getriggerd! Verschillende bacteriën stimuleren de aanmaak van Serotonine.